HAVENTRIATLON ZEEBRUGGE

foto's en verslag: Jelle Danneels

Zaterdag 03 juni, D-day voor veel beginnende triatleten omdat vandaag de Haventriatlon in Zeebrugge wordt georganiseerd. Het is één van de eerste Sprint-triatlons in het West-Vlaamse en er zijn in totaal een 500 tal atleten afgezakt om te proeven van het zoute water in de haven, om op het unieke fietsparcours op de nieuwe A11 te rijden en om nog een laatste efforke te doen in het lopen.

Tussen de 500 atleten waren 2 ITTT’ers aanwezig, An Vannieuwenhuyze & Jelle Danneels. Voor de start was er duidelijk stress bij beiden, dit merkten we toen we elkaar tegen kwamen voor de start en beiden een beetje paniekerig deden nadat we het golvende water zagen in de haven. We wensten elkaar veel succes en maakten ons klaar om naar de zwemstart te gaan.

De dames mochten eerst starten. An kwam vlotjes uit het water terwijl Jelle nog stond aan te schuiven om te beginnen. Er kon dus luidkeels gesupporterd worden vanuit de startbox alsook van de fans die mee waren om An te steunen.

Het fietsparcours was op de nieuwe A11, een autostrade die ze nog steeds aan het aanleggen zijn maar ter gelegenheid van de Haventriatlon hadden ze het fietsklaar gemaakt waar nodig en al het bouwmateriaal mooi aan de kant gestapeld om accidenten te vermijden. Niet veel bochtenwerk dus zoveel mogelijk profiteren van de wind was de boodschap. Beiden hadden een goed gevoel achteraf van het fietsen.

Tijdens het lopen zijn we elkaar voor de 2e keer gekruist. Toen Jelle zijn 2,5 km heen liep kwam hij An tegen in de bocht, richting finish. Met een motiverend handgebaar gaven we elkaar nog wat extra steun om de laatste meters af te ronden.

Na de finish kwam nog de felicitatie aan elkaar en waren we beiden tevreden met onze prestatie. Zeker een aanrader voor andere atleten. Goed georganiseerd en animatie voor jong & oud zowel op als naast het parcours.

Op naar de volgende!