HALVEN VAN DAMME

foto's: Katelijne Davit, Ann Denayer en Johan Heytens | verslag: Manuel Serlet

Het is zaterdag 16 september en in Damme valt de regen met bakken uit de lucht, de thermometer zegt amper 14 graden en het watertemperatuur is al niet veel beter.  5 dappere ITTTers staan aan de start van  deze halve triatlon/ duatlon: Davy Vaneeckhout, Simon Brabant en Bart Fraeyman doen de duatlon, Billy Galle en ikzelf (Manuel Serlet) nemen deel aan de triatlon.

Het zwemmen ging niet vlot door de kou, na een trage wissel probeer ik mij warm te fietsen. Na 5 tal km kom ik op toerental maar warm heb ik toch niet. Na 90 km ruil ik mijn tijdritfiets in voor loopschoenen. De eerste keer dat 21 km ga lopen, helemaal gerust ben ik er niet. Zal ik wel de meet halen? Onderweg heel wat opgevers. Tijdens het lopen zie ik een paar ITTT’ers alsook supporters die het slechte weer trotseren, dat doet deugd.  Aan km 16 dan toch een dipje maar de laatste km herpak ik me en loop ik binnen in in een tijd van 5u13min. Alle vijf de ITTT’ers halen de meet.